KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. srpna, sobota, svátek má: Ludvík


Jehněčí na chmelu

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí na chmelu potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg vykostěné jehněčí plece
   • 1 větší cibule
   • 1 větší mrkev
   • kousek celeru
   • 100 g chmelových šištic
   • 200 g másla
   • 0,5 l sladké smetany
   • 4 žloutky
   • hladká mouka
   • sůl
   • 10 kuliček pepře
   • 0,5 l jehněčího vývaru
   • 0,5 l světlého piva
Recept jehněčí na chmelu připravíme takto:
Maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do jehněčího vývaru smíchaného s pivem, přidáme na menší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, vývar zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a povaříme. Pak přecedíme na maso, zjemníme smetanou se zašlehanými žloutky (již nevaříme). Než se omáčka povaří, podusíme v troše piva chmelové šištičky, které i s pivem přilijeme do omáčky, promícháme a přikryté necháme rozležet. Jehněčí na chmelu podáváme s houskovými knedlíky nebo s máslovými noky.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí na chmelu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglické jehněčí žebro   Bílé zelí s jehněčím masem a jablky   Česneková jehněčí žebra   Česnekové jehněčí   Egyptské jehněčí kotlety   Irská jehněčí mísa   Irský jehněčí guláš   Jehněčí džuveč se zeleninou   Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou   Jehněčí hřbet plněný meduňkou   Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem   Jehněčí karbanátky   Jehněčí kari   Jehněčí kolínka na bylinkách   Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem   Jehněčí kořínek na kmínu   Jehněčí kotletky v česnekové strouhance   Jehněčí kotletky v marinádě   Jehněčí kotlety   Jehněčí kotlety na bylinkách   Jehněčí kotlety po anglicku   Jehněčí kotlety po srbsku   Jehněčí kotlety se sýrem   Jehněčí kotlety se zeleninou   Jehněčí kotlety se žampiony   Jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem   Jehněčí kýta s mrkví a bramborami   Jehněčí maso na česneku   Jehněčí maso na houbách   Jehněčí maso na paprice   Jehněčí maso s fazolkami   Jehněčí maso se žampióny   Jehněčí na česneku s brambory a špenátem   Jehněčí na rozmarýnu   Jehněčí na rozmarýnu II   Jehněčí na smetaně   Jehněčí na šafránu   Jehněčí plátky buchlovské paní   Jehněčí po marocku   Jehněčí ragú se žampiony   Jehněčí roláda se špenátovou náplní   Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou   Jehněčí s houbami   Jehněčí s rozmarýnem   Jehněčí souvlaki   Jehněčí výpečky   Kyperská jehněčí pečeně   Marinovaná jehněčí kýta   Pastýřský koláč jehněčí   Pečená jehněčí kýta  


jehněčí na chmelu, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!