KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. března, pátek, svátek má: Gabriel


Jehněčí maso se žampióny

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí maso se žampióny potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g jehněčího předku
   • 100 g žampiónů
   • 60 g másla
   • 2 lžíce hladké mouky
   • šťáva z půlky citrónu
   • 2 lžíce smetany
   • 2 žloutky
   • 100 ml bílého dezertního vína
   • sůl
   • špetka muškátového květu
   • vývaru
   • mouka na zaprášeni
   • 80 g másla
Recept jehněčí maso se žampióny připravíme takto:
Maso vykostíme a naplocho rozřízneme, abychom získali plát masa. Žampióny očistíme, podusíme na části másla, pak přidáme mouku, šťávu z půlky citrónu, sůl, muškátový květ a smetanu. Za stálého míchání necháme zhoustnout na kaši, kterou po mírném vychladnutí potřeme maso. Maso stočíme do rolády a převážeme nití. Nejdřív roládu opečeme na druhé části másla, poté ji podlijeme vývarem a upečeme v troubě doměkka. Až je maso měkké, vyndáme je a šťávu vysmahneme. Pak ji zaprášíme moukou, kterou necháme trochu osmahnout. Přidáme trochu vývaru a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme víno s rozšlehanými žloutky a odstavíme z plamene. Maso naporcujeme. Jehněčí maso se žampióny podáváme polité omáčkou a s makaróny.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí maso se žampióny nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglické jehněčí žebro   Bavorský masový kotlík   Beraní maso na česneku   Bílé zelí s jehněčím masem a jablky   Bosenské masové kuličky   Burgundské hovězí maso   Česneková jehněčí žebra   Česnekové jehněčí   Dalmátské dušené hovězí maso   Drůbeží maso v alobalu   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené klokaní maso   Dušené kozí maso   Dušené skopové maso   Dušené sójové maso s mrkví   Dušené srnčí maso   Dušené telecí maso   Dušené telecí maso II   Egyptské jehněčí kotlety   Fettuccine se smetanou a žampióny   Hovězí maso dušené se zeleninou   Hovězí maso na cibulce s vejci   Hovězí maso na cibuli   Hovězí maso na majoránce   Hovězí maso na pepři   Hovězí maso na pepři II   Hovězí maso na pivě   Hovězí maso na rajčatech   Hovězí maso na zázvoru   Hovězí maso na žampionech   Hovězí maso s brokolicí   Hovězí maso s křenovou omáčkou   Hovězí maso s pažitkovou omáčkou   Hovězí maso s pikantními fazolemi   Hovězí maso s rukolou   Hovězí maso se sójovými klíčky   Hovězí maso v rajské omáčce   Hovězí maso v zelenině   Hrbaté maso   Irská jehněčí mísa   Irské dušené maso   Irský jehněčí guláš   Jehněčí džuveč se zeleninou   Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou   Jehněčí hřbet plněný meduňkou   Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem   Jehněčí karbanátky   Jehněčí kari   Jehněčí kolínka na bylinkách  


jehněčí maso se žampióny, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!