KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. října, pondělí, svátek má: Teodor


Jehněčí kýta s mrkví a bramborami

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí kýta s mrkví a bramborami potřebujeme tyto suroviny:

   • jehněčí kýta
   • 250 g šalotky
   • 750 g mrkve
   • 1 kg malých brambor
   • sůl
   • pepř
   • 2 stroužky česneku
   • snítka rozmarýnu
   • půl svazku tymiánu
   • 3 lžíce olivového oleje
   • 1 l masového vývaru
   • 250 ml růžového vína
Recept jehněčí kýta s mrkví a bramborami připravíme takto:
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme s olejem. Kýtu touto směsí potřeme a pečeme v předehřáté troubě 2 hodiny při 200°C. Smícháme vývar a víno a tekutinou podléváme, občas je obrátíme. Oloupeme šalotku, mrkev očistíme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky a bylinky omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Vším obložíme cca 45 minut před koncem tepelné úpravy jehněčí pečení. Hotové maso nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu a zeleninu osolíme, opepříme a spolu s kýtou rozdělíme na mísu.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kýta s mrkví a bramborami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglické jehněčí žebro   Bílé zelí s jehněčím masem a jablky   Bulharská musaka s bramborami   Burgundská vepřová kýta   Česneková jehněčí žebra   Česnekové jehněčí   Dančí kýta na rozmarýnu   Dančí kýta po staročesku   Dušené sójové maso s mrkví   Egyptské jehněčí kotlety   Fazole s bramborami a pikantní klobásou   Gratinované filé s mrkví a hráškem   Hamburská vepřová kýta   Holandská kýta   Hovězí kostky s mrkví   Hovězí kýta na okurkách   Irská jehněčí mísa   Irský jehněčí guláš   Jehněčí džuveč se zeleninou   Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou   Jehněčí hřbet plněný meduňkou   Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem   Jehněčí karbanátky   Jehněčí kari   Jehněčí kolínka na bylinkách   Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem   Jehněčí kořínek na kmínu   Jehněčí kotletky v česnekové strouhance   Jehněčí kotletky v marinádě   Jehněčí kotlety   Jehněčí kotlety na bylinkách   Jehněčí kotlety po anglicku   Jehněčí kotlety po srbsku   Jehněčí kotlety se sýrem   Jehněčí kotlety se zeleninou   Jehněčí kotlety se žampiony   Jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem   Jehněčí maso na česneku   Jehněčí maso na houbách   Jehněčí maso na paprice   Jehněčí maso s fazolkami   Jehněčí maso se žampióny   Jehněčí na česneku s brambory a špenátem   Jehněčí na chmelu   Jehněčí na rozmarýnu   Jehněčí na rozmarýnu II   Jehněčí na smetaně   Jehněčí na šafránu   Jehněčí plátky buchlovské paní   Jehněčí po marocku  


jehněčí kýta s mrkví a bramborami, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!