KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 13. prosince, středa, svátek má: Lucie


Jehněčí koleno se špenátem

Kategorie: speciality, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí koleno se špenátem potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 jehněčí kolínka
   • 100 g listového špenátu
   • 1 mrkev
   • 3 cibule
   • 3 stonky řapíkatého celeru
   • 5 stroužků česneku
   • 50 ml rostlinného oleje,3 dcl červeného vína
   • 1 svazek čerstvé majoránky
   • 50 g másla,2 lžíce olivového oleje
   • 2 lžíce
   • smetany
   • pepř
   • sůl
Recept jehněčí koleno se špenátem připravíme takto:
Z celeru oddělíme zelené lístky (nevyhazujeme, budeme potřebovat později). V kastrolu na rozpáleném rostlinném oleji opečeme osolená a opepřená kolínka ze všech stran dohněda. Pak maso vyjmeme a slijeme všechen tuk. Potom přidáme zbytek oleje a na něm do tmava orestujeme nakrájenou zeleninu (1 cibuli, mrkev, celer, 3 stroužky česneku), zalijeme vínem a necháme chvíli vyvařit. Jakmile je tekutiny polovina, vložíme zpět kolínka, zalijeme šťávou, kterou jsme předtím slili, přidáme nadrobno nasekanou majoránku a dusíme pod pokličkou asi 3-4 hodiny. Mezitím si připravte špenátovou přílohu tak, že dvě nahrubo nakrájené cibule osmahneme na olivovém oleji do zlatova společně se 2 rozmačkanými stroužky česneku, potom přidáme najemno nakrájené lístky řapíkatého celeru, zalijeme troškou horké vody, přidáme listový špenát, osolíme a opepříme a restujte, dokud se tekutina nevyvaří a špenát nezměkne. Nakonec přidáme smetanu. Až je maso úplně měkké, tak jej vyndáme, šťávu zbavíme tuku, přecedíme, zahustíme kostičkami chlazeného másla a dochutíme.





jehněčí koleno se špenátem, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!