KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. září, středa, svátek má: Oleg


Jehněčí kari

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí kari potřebujeme tyto suroviny:

   • 8 plátků masa z jehněčí kýty
   • 4 různobarevné papriky
   • 2 cibule
   • 4 stroužky česneku
   • 100 ml bílého vína
   • 200 ml masového vývaru z bujonové kostky
   • 200 ml sladké smetany
   • 2 lžíce světlé instantní jíšky
   • kousek zázvorového kořene
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžička drceného kmínu
   • 2 lžíce kari koření
   • 1 lžička sušené mleté citronové kůry
   • 3 lžíce másla
   • pažitka
Recept jehněčí kari připravíme takto:
Kousek zázvoru oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Maso omyjeme, odblaníme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem, citronovou kůrou a zázvorem, přidáme prolisovaný česnek a vše dobře promícháme. Ve velké hluboké teflonové pánvi rozehřejeme máslo a maso v něm za stálého míchání asi 10 minut ze všech stran opékáme. Pak opečené maso vyndáme z pánve. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, přidáme do výpeku a osmahneme. Přidáme kari koření, přilijeme víno a 100 ml vývaru, přivedeme k varu a asi 10 minut povaříme. Pak vmícháme smetanu a instantní jíšku, znovu krátce za stálého míchání povaříme, přidáme opečené maso, přilijeme zbývající vývar a znovu necháme krátce přejít varem. Podle chuti ještě přisolíme a opepříme. Papriky očistíme, odstraníme semeníky, opláchneme, nakrájíme na velké kousky, přidáme k masu s omáčkou a jen velmi krátce necháme přejít varem. Pak odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou pažitku. Podáváme s rýží.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kari nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglické jehněčí žebro   Bílé zelí s jehněčím masem a jablky   Česneková jehněčí žebra   Česnekové jehněčí   Čočka na kari   Drůbeží játra na kari   Egyptské jehněčí kotlety   Filé na kari   Fusilli con kari   Irská jehněčí mísa   Irský jehněčí guláš   Jehněčí džuveč se zeleninou   Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou   Jehněčí hřbet plněný meduňkou   Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem   Jehněčí karbanátky   Jehněčí kolínka na bylinkách   Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem   Jehněčí kořínek na kmínu   Jehněčí kotletky v česnekové strouhance   Jehněčí kotletky v marinádě   Jehněčí kotlety   Jehněčí kotlety na bylinkách   Jehněčí kotlety po anglicku   Jehněčí kotlety po srbsku   Jehněčí kotlety se sýrem   Jehněčí kotlety se zeleninou   Jehněčí kotlety se žampiony   Jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem   Jehněčí kýta s mrkví a bramborami   Jehněčí maso na česneku   Jehněčí maso na houbách   Jehněčí maso na paprice   Jehněčí maso s fazolkami   Jehněčí maso se žampióny   Jehněčí na česneku s brambory a špenátem   Jehněčí na chmelu   Jehněčí na rozmarýnu   Jehněčí na rozmarýnu II   Jehněčí na smetaně   Jehněčí na šafránu   Jehněčí plátky buchlovské paní   Jehněčí po marocku   Jehněčí ragú se žampiony   Jehněčí roláda se špenátovou náplní   Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou   Jehněčí s houbami   Jehněčí s rozmarýnem   Jehněčí souvlaki   Jehněčí výpečky  


jehněčí kari, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!