KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. října, úterý, svátek má: Hedvika


Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem potřebujeme tyto suroviny:

   • jehněčí hřbet
   • 500 g mrkve
   • 500 g cuket
   • 150 g másla
   • sůl
   • pepř
   • muškátový oříšek
   • 6 snítek čerstvého tymiánu
   • 5 lžic citrónového želé
   • 0,25 l hovězího vývaru
   • 3 lžíce pojiva do omáček
   • 1 citrón
   • sušená majoránka
Recept jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem připravíme takto:
Opláchneme tymián a polovinu ho nasekáme. Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem, vložíme do vymazaného pekáče a za stálého podlévání upečeme. Omyté cukety a mrkev nastrouháme na dlouhé nudličky, podusíme na zbylém másle, pak okořeníme solí a muškátem, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 3 minuty. Pečeni potřeme polovinou citrónového želé a ještě 5 minut pečeme. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme hovězí vývar a pojivo do omáček, chvilku povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme. Polovinu citrónu vyškrabeme, naplníme druhou polovinou připraveného želé a posypeme majoránkou. Maso upravíme na připravené podušené zelenině a ozdobíme tymiánem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglické jehněčí žebro   Bílé zelí s jehněčím masem a jablky   Česneková jehněčí žebra   Česnekové jehněčí   Egyptské jehněčí kotlety   Houbová rýže s tymiánem   Irská jehněčí mísa   Irský jehněčí guláš   Jehněčí džuveč se zeleninou   Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou   Jehněčí hřbet plněný meduňkou   Jehněčí karbanátky   Jehněčí kari   Jehněčí kolínka na bylinkách   Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem   Jehněčí kořínek na kmínu   Jehněčí kotletky v česnekové strouhance   Jehněčí kotletky v marinádě   Jehněčí kotlety   Jehněčí kotlety na bylinkách   Jehněčí kotlety po anglicku   Jehněčí kotlety po srbsku   Jehněčí kotlety se sýrem   Jehněčí kotlety se zeleninou   Jehněčí kotlety se žampiony   Jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem   Jehněčí kýta s mrkví a bramborami   Jehněčí maso na česneku   Jehněčí maso na houbách   Jehněčí maso na paprice   Jehněčí maso s fazolkami   Jehněčí maso se žampióny   Jehněčí na česneku s brambory a špenátem   Jehněčí na chmelu   Jehněčí na rozmarýnu   Jehněčí na rozmarýnu II   Jehněčí na smetaně   Jehněčí na šafránu   Jehněčí plátky buchlovské paní   Jehněčí po marocku   Jehněčí ragú se žampiony   Jehněčí roláda se špenátovou náplní   Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou   Jehněčí s houbami   Jehněčí s rozmarýnem   Jehněčí souvlaki   Jehněčí výpečky   Kyperská jehněčí pečeně   Marinovaná jehněčí kýta   Pastýřský koláč jehněčí  


jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!