KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 18. října, středa, svátek má: Lukáš


Jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem

Kategorie: minutky, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g jehněčího hřbetu bez kosti
   • 20 g česneku
   • 100 ml oleje
   • 2 lžičky tymiánu
   • pepř
   • sůl
   • 200 g šalotky
   • 200 ml červeného vína
   • 50 ml olivového oleje
   • 20 g hovězí šťávy na zahuštění
   • na přílohu: 500 g listového špenátu
   • 20 g česneku
   • 50 g cibule
   • 50 ml olivového oleje
   • sůl
   • pepř
   • 400 g brambor ratte
   • 50 ml oleje
   • 2 snítky čerstvého tymiánu
Recept jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem připravíme takto:
Do mixéru dáme tymián, česnek, olej, sůl, pepř a ingredience rozmixujeme. Marinádu přelijeme do misky, naložíme do ní připravené jehněčí hřbety a necháme přes noc odležet. Omáčku připravíme tak, že oloupanou šalotku rozkrojíme napůl a na rozpáleném oleji ji orestujeme, zalijeme vínem a necháme z poloviny víno odvařit. Pak přidáme hovězí šťávu a odvaříme na hustou hnědou červenou omáčku, kterou pak uchováme v teple. Brambory uvaříme ve slupce jenom do poloměkka, slijeme je a necháme odkapat. Na rozpálené pánvi opečeme jehněčí hřbet z obou stran cca po 8 minutách, mezitím v hluboké pánvi osmahneme cibuli a česnek, přidáme omytý a natrhaný špenát a zlehka blanžírujeme a uschováme v teple. V druhé pánvi rozpálíme olej a v něm opečeme brambory. Ty pak promícháme s čerstvým tymiánem. Maso před podáváním nakrájíme na jemné plátky a podáváme se špenátem a opečenými brambůrky.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Jehněčí kotletky s rybízem   Jehněčí plátek na zelených fazolkách   Jehněčí přírodní řízky   Kotlety na česneku   Kuřecí nudličky na česneku   Minutkový jehněčí guláš s lečem   Roštěná na česneku   Španělské jehněčí kotlety  


jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem, recept, minutky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!