![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 20. února, středa, svátek má: Oldřich ![]() • 750 g jehněčího masa • slanina • 3 velké cibule • 400 g mrkve • mletý pepř • tymián • bobkový list • sůl • 1 l červeného vína • 1 l silného vývaru Recept jehněčí bourgignon připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a mrkev na kolečka a připravíme si marinádu. Na dno kameninového hrnce rozložíme cibuli, na ni dáme vrstvu jehněčího masa, potom vrstvu mrkve, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a na 24 hodin dáme odležet do ledničky. Druhý den od sebe oddělíme všechny ingredience. Cibuli nasekáme a na slanině asi minutu osmažíme, přidáme mrkev, maso, zalijeme vínem a asi 3 hodiny dusíme. Podáváme s čerstvým chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí Bourgignon nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Jehněčí filé na kyjevský způsob Jehněčí koleno se špenátem Jehněčí kýta Bougignonne Jehněčí na hráškovém pyré Jehněčí po seversku Jehněčí špíz Tagliatelle s jehněčím ragů Velikonoční jehněčí plec Velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem jehněčí bourgignon, recept, speciality |
|