![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 jehněčí kotlety • 50 g cibule • 50 g másla • 4 lžíce olivového oleje • 2 větvičky tymiánu • 50 g strouhanky • 35 g lískových oříšků • 2 lžíce petrželové natě • 2 lžíce balzamikového octa • 125 ml dezertního vína Marsala nebo Sherry (medium) • 200 ml drůbežího vývaru • sůl • pepř Recept jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou připravíme takto:
Nadrobno nasekanou cibuli osmahneme dozlatova na 20 g másla a dvou lžících olivového oleje. Přidáme lístky tymiánu a krátce osmahneme. Cibuli přendáme do mísy a necháme ji vychladnout. Potom k ní přimícháme zbylé máslo, strouhanku, nasekané lískové ořechy a petrželku. Dochutíme solí a kořením. Maso osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme zbytek olivového oleje a maso na něm z každé strany prudce osmažíme. Přendáme ho do ohnivzdorné mísy a rozdělíme na něj strouhankovo- -ořechovou směs smíchanou s trochou oleje, aby nám z masa nepadala. Pečeme v předehřáté troubě při 210°C po dobu 10?12 minut. Máslo a olej, na kterém jsme osmahli cibuli, opět zahřejeme, zalijeme balzamikovým octem a Marsalou. Při snížené teplotě povaříme, dokud se jejich množství nezredukuje na polovinu. Pak přilijeme vývar a krátce povaříme. Nakonec zahustíme a dochutíme solí a pepřem. Upečené maso necháme chvíli odpočinout a potom ho podáváme podlité omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Kotlety na česneku Kotlety na grilu Kotlety na pivě Kotlety po bzenecku Kovářské kotlety Malostranské kotlety Mexické kotlety Moravské kotlety Myslivecké kotlety Ohnivé kotlety Rychlé segedínské kotlety Skopové kotlety na divoko Španělské jehněčí kotlety Ukrajinské kotlety Vepřové kotlety po cikánsku Vepřové kotlety s jablkem a sýrem jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou, recept, minutky |
|