KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 18. října, středa, svátek má: Lukáš


Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou

Kategorie: minutky, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 jehněčí kotlety
   • 50 g cibule
   • 50 g másla
   • 4 lžíce olivového oleje
   • 2 větvičky tymiánu
   • 50 g strouhanky
   • 35 g lískových oříšků
   • 2 lžíce petrželové natě
   • 2 lžíce balzamikového octa
   • 125 ml dezertního vína Marsala nebo Sherry (medium)
   • 200 ml drůbežího vývaru
   • sůl
   • pepř
Recept jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou připravíme takto:
Nadrobno nasekanou cibuli osmahneme dozlatova na 20 g másla a dvou lžících olivového oleje. Přidáme lístky tymiánu a krátce osmahneme. Cibuli přendáme do mísy a necháme ji vychladnout. Potom k ní přimícháme zbylé máslo, strouhanku, nasekané lískové ořechy a petrželku. Dochutíme solí a kořením. Maso osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme zbytek olivového oleje a maso na něm z každé strany prudce osmažíme. Přendáme ho do ohnivzdorné mísy a rozdělíme na něj strouhankovo- -ořechovou směs smíchanou s trochou oleje, aby nám z masa nepadala. Pečeme v předehřáté troubě při 210°C po dobu 10?12 minut. Máslo a olej, na kterém jsme osmahli cibuli, opět zahřejeme, zalijeme balzamikovým octem a Marsalou. Při snížené teplotě povaříme, dokud se jejich množství nezredukuje na polovinu. Pak přilijeme vývar a krátce povaříme. Nakonec zahustíme a dochutíme solí a pepřem. Upečené maso necháme chvíli odpočinout a potom ho podáváme podlité omáčkou.





jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou, recept, minutky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!