![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 15. února, pátek, svátek má: Jiřina ![]() • 30 dkg vepřových jater • 2 vejce • 250 g sádla • 2 cibule • 6 kuliček nového koření • 3-4 bobkové listy • sůl • mletá sladká paprika • mletý černý pepř Recept játrová paštika připravíme takto:
Játra podle potřeby odblaníme. Pak je nakrájíme na kostky, vložíme do vody a asi hodinu je vaříme. Přidáme bobkový list a nové koření, ale nesolíme. Mezitím si očistíme a nakrájíme cibule a osmahneme je na sádle dozlatova. Přidáme dvě vajíčka a vše společně usmažíme. Vařená játra vyjmeme z vody a společně se smaženými vejci na cibulce najemno rozmichujeme. Můžeme přidat i trochu vývaru z jater, paštika pak bude vláčnější. Základ játrové paštiky ochutíme solí, pepřem, kořením a ještě teplou ji plníme do čistých sklenic. Ty uzavřeme a necháme vychladnout. Jakmile je paštika studená, můžeme ji uložit do lednice. V naší kuchařce bylo kromě receptu Játrová paštika nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Babiččina játrová paštika Bůčková paštika Cikánská paštika Čočková paštika Domácí husí paštika Falešná paštika Fazolová paštika Francouzská paštika z kachních jater Houbová paštika Husí paštika Kuřecí paštika Litevská paštika Lovecká paštika Masová paštika Paštika z divočáka Paštika z divočiny Paštika z drůbežích jater Paštika z hub Paštika z husích drůbků Paštika z husích jater Paštika z husích jater II Paštika z kachních jater Paštika z králíka s koňakem Paštika z kuřecích jater Paštika z kuřecích jater Paštika z listového těsta Paštika z rybího filé Paštika z vepřových jater Rybí paštika Selská játrová paštika Selská paštika Srnčí paštika Staročeská paštika s játry Špekáčková paštika Uherská paštika z husích jater Vaječná paštika Vánoční drůbeží paštika Velikonoční vaječná paštika Vepřová paštika Vepřová paštika II Zámecká paštika Zeleninová paštika Zvěřinová paštika Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy játrová paštika, recept, na chleba |
|