KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 28. dubna, pátek, svátek má: Vlastislav


Játra po tyrolsku

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept játra po tyrolsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg vepřových jater
   • 100 g slaniny nakrájené na špalíky
   • 2 mrkve
   • 1 petržel
   • půlka celeru
   • 1 cibule
   • 1 lžíce másla
   • 1 lžíce olivového oleje
   • 2 l zeleninového vývaru
   • sůl
   • mletý pepř
   • celý pepř
   • nové koření
   • bobkový list
   • 3 větvičky tymiánu
   • 3 lžíce hladké mouky
   • 500 ml mléka
   • 1 smetana ke šlehání
   • 1 zakysaná smetana
   • citronová šťáva
Recept játra po tyrolsku připravíme takto:
Játra odblaníme, omyjeme, osušíme, prošpikujeme špalíky slaniny, ze všech stran je opepříme a dáme na chvíli do lednice. Kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme olej a játra ze všech stran opečeme. Pak játra vyjmeme, do hrnce dáme nadrobno nakrájenou cibuli a zeleninu a smažíme 10 minut na mírném plameni. Pak dáme zpět játra, zalijeme vývarem, přidáme celý pepř, nové koření a tymián a hodinu dusíme doměkka. Játra a koření vyjmeme, zbylý obsah hrnce propasírujeme nebo rozmixujeme a mírně zahřejeme. Mouku promícháme s trochou mléka, přilijeme zbytek mléka, smetanu ke šlehání a zakysanou smetanu. Směs opatrně vlijeme do omáčky, zahřejeme, dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme játra a znovu prohřejeme. Podáváme s pečenými bramborami.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Játra po tyrolsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Andaluzská vepřová játra   Anglická telecí játra   Anglická vepřová játra   Arabská hovězí játra   Berlínská játra   Čertovská kuřecí játra   Čínská játra   Ďábelská játra   Drůbeží játra na cibulce   Drůbeží játra na jehle   Drůbeží játra na kari   Drůbeží játra na medu   Drůbeží játra na pikantní způsob   Drůbeží játra na víně   Drůbeží játra se smetanou   Dušená játra na cibulce   Dušená telecí játra   Dušená telecí játra se slaninou   Grilovaná telecí játra s pomeranči   Grilovaná vepřová játra s pomeranči   Houby po tyrolsku   Husí játra   Husí játra s cibulkou   Husí játra s jablky   Husí játra s mandlemi   Husí játra s rajčaty a houbami   Japonská kachní játra   Játra dušená na rajčatech   Játra na houbách   Játra na rajčatech   Játra na roštu s portským vínem   Játra po berlínsku   Játra se slaninou a žampiony   Játra se zeleninou   Králičí játra na pórku   Králičí játra na víně   Krůtí játra se žampiony   Kuřecí játra na benátský způsob   Kuřecí játra na cibulce   Kuřecí játra na cibulce II   Kuřecí játra na česneku   Kuřecí játra na fazolích   Kuřecí játra na slanině   Kuřecí játra na smetaně   Kuřecí játra po gruzínsku   Kuřecí játra s paprikou   Kuřecí játra se žampiony   Kuřecí játra v bramborových plackách   Kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou   Pečená husí játra po maďarsku  


játra po tyrolsku, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!