Játra po berlínskuKategorie: hlavní jídla, vnitřnostiHodnocení receptu:   Na recept játra po berlínsku potřebujeme tyto suroviny: • 4 plátky telecích jater • 2 jablka • 1 větší cibule • 20 g másla • 2 lžíce oleje • sůl • mletý pepř • hladká mouka Recept játra po berlínsku připravíme takto: Telecí játra odblaníme, na okrajích nařízneme mělkými zářezy, jemně naklepeme, opepříme a obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách tak, aby byla uvnitř růžová (nikoliv však krvavá). Pak je vyndáme a uchováme v teple. Ve výpeku podusíme na tenké plátky nakrájenou cibuli. Oloupaná jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na kroužky a podusíme z obou stran na rozpáleném másle. Před podáváním játra osolíme, jednotlivé porce obložíme cibulí a jablky a podáváme s bramborovou kaší.
játra po berlínsku, recept, hlavní jídla |
|