![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 21. ledna, čtvrtek, svátek má: Běla ![]() • 2 mladé květáky • 200 g vyloupaného zeleného hrášku • 2 mrkve • 1 petržel • 1 mladý kedluben • olej • 1 cibule • mletá červená paprika • sůl • zelená petrželová nať. Recept jarní polévka připravíme takto:
Jarní polévku připravujeme z mladé a čerstvé zeleniny,aby měla charakteristickou chuť i vůni. Květáky rozebereme na růžičky, mrkev, petržel a kedluben očistíme a nakrájíme. Zeleninu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme důkladně okapat a trochu oschnout. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, odstavime, přimícháme mletou červenou papriku a opět dáme na oheň. Potom přidáme rozebraný květák, vyloupaný zelený hrášek, nakrájenou mrkev, petržel a kedluben, přiklopíme a dusíme 15 minut. Zalijeme jemným masovým vývarem nebo vodou, osolíme a uvaříme do měkka. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jarní polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bílá jarní polévka Jarní česnečka Jarní jehněčí polévka Jarní polévka II Jarní polévka se ztracenými vejci Jarní vývar s nudlemi a zeleninou Slepičí polévka s jarními bylinkami Zelená polévka z jarních bylinek jarní polévka, recept, polévky |
|