KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. srpna, pondělí, svátek má: Johana


Jarní jehněčí polévka

Kategorie: polévky, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jarní jehněčí polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g jehněčího masa
   • 40 g rýže
   • 1,5 l vody
   • polévková zelenina
   • několik mladých cibulek s natí
   • 1 žloutek
   • 1 jogurt
   • kopr
   • sůl
   • tuk
Recept jarní jehněčí polévka připravíme takto:
Jehněčí maso opereme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do studené osolené vody. Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné kousky a spolu s nakrájenou cibulkou (i s natí) osmahneme na tuku. Přidáme rýži, necháme ji zesklovatět a vše vložíme do polévky a vaříme doměkka. Pak v hrnku rozšleháme jogurt se žloutkem, polévku stáhneme z ohně a jogurt opatrně za stálého míchání vlijeme do polévky. Podáváme na předehřátých talířích a posypeme nadrobno rozsekaným koprem.





jarní jehněčí polévka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!