KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. listopadu, úterý, svátek má: Albert


Jáhlové škubánky

Kategorie: přílohy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jáhlové škubánky potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 hrnek (250 ml) suchých jáhel
   • 3 hrnky vody
   • 100 g polohrubé mouky
   • 1 lžička soli
Recept jáhlové škubánky připravíme takto:
Spařené a propláchnuté jáhly dáme do hrnce, zalijeme třemi hrnky vody, osolíme asi jednou lžičkou soli, přivedeme k varu a pak pomalu vaříme pod poklicí, dokud nejsou jáhly uvařené na kaši a voda není téměř pryč. Stáhneme z plotýnky, do jáhlové kaše uděláme vařečkou díry a vsypeme mouku. Zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut odpočinout. Pak vše promícháme v hladkou hmotu a lžící namočenou v oleji tvarujeme škubánky. Podáváme posypané strouhankou, cukrem a omaštěné rozpuštěným máslem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jáhlové škubánky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Jáhlové halušky   Kukuřičné škubánky se škvarky   Opečené škubánky   Rychlé bramborové škubánky   Škubánky (kocmouch)   Škubánky z pohankové mouky  


jáhlové škubánky, recept, přílohy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!