KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. září, neděle, svátek má: Jaromír


Jablková žemlovka

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jablková žemlovka potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g nakyslých jablek
   • 2 dcl bílého vína
   • šťáva ze čtvrtky citrónu
   • 100 g cukru
   • 40 g rozinek
   • 5 starších housek
   • 3 vejce
   • 1 lžička rozehřátého másla
   • špetka mleté skořice
   • 1-2 kalíšky rumu
   • práškový cukr
   • máslo a strouhanka na pomazání a vysypání nádoby
Recept jablková žemlovka připravíme takto:
Jablka nakrájíme na osminky a podusíme je do sklovita na víně, do kterého přidáme cukr, rozinky a citrónovou šťávu. Potom obsah přecedíme a vzniklý nálev necháme vychladnout. Housky rozřežeme na tenčí plátky a navlhčíme je částí vychladnutého nálevu. Houskami pak vyložíme dno a boky ohnivzdorné nádoby, kterou nejprve vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na to pak přidáme podušená jablka a na ně znova housku. Postup opakujeme a navrch bude houska. Ve zbylé části nálevu rozšleháme vejce, máslo a skořici, polijeme tím žemlovku a tu dáme péct do trouby na přibližně 45 minut. Upečenou pak vyklopíme na mísu, pokapeme rumem a posypeme práškovým cukrem a podáváme.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jablková žemlovka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Jablková buchta   Jesenická žemlovka  


jablková žemlovka, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!