Dnes je 20. ledna, středa, svátek má: Ilona
Italský houbový salát s feferonkouKategorie: saláty, houby, pokrmy z hubHodnocení receptu:   Na recept italský houbový salát s feferonkou potřebujeme tyto suroviny: • 500 g malých žampionů • 8 lžic olivového oleje • 1 svazeček petrželky • 2 snítky dobromysli (oregana) • 1 stroužek česneku • 1 lžíce balzámového octa (aceto balsamico) • 3 lžíce citronové šťávy • sůl • pepř • 1 malá červená feferonka Recept italský houbový salát s feferonkou připravíme takto: Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na 4 lžících olivového oleje za častého míchání smažíme asi 8 minut. Pak necháme vychladnout. Petrželku a dobromysl omyjeme a osušíme, lístky otrháme a nasekáme, přidáme k houbám, přidáme také česnek nasekaný nadrobno a promícháme. Zbylý olivový olej rozšleháme s vinným octem a citronovou šťávou a osolíme a opepříme. Touto zálivkou houby přelijeme, přikryjeme a v chladničce necháme 2 hodiny odležet. Houbový salát podáváme s feferonkou nakrájenou na nudličky, citronem a bylinkami.
italský houbový salát s feferonkou, recept, saláty Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!