![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg vepřové kýty (nebo plece) • černý pepř • bobkový list • sůl • popel Recept istrijský pršut připravíme takto:
Z kýty odřežeme vrchní sádlo, kýtu natřeme důkladně solí, přemažeme popelem ze spáleného dřeva nebo dřevěného uhlí a necháme v chladnu 2 až 3 dny. Pak vsuneme maso pod lis, stahneme a ponecháme tak 4 až 5 dní. Roztlučeme pepř a bobkový list, tím kýtu potřeme a zavěsíme ji k otevřenému ohništi tak, aby k ní kromě kouře měl také přístup v dostatečném množství vzduch a udíme (sušíme) asi 5 měsíců. Pak maso zavěsíme do sklepa nebo dobře větrané chladné spižírny. Podáváme nakrájené na co nejtenčí plátky s olivami, různými druhy sýrů a podobně. V naší kuchařce bylo kromě receptu Istrijský pršut nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Chléb s pršutem a mozzarellou Jednohubky s pršutem, parmazánem a rukolou Pršut s melounem istrijský pršut, recept, předkrmy |
|