KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. srpna, čtvrtek, svátek má: Bartoloměj


Istrijský pršut

Kategorie: předkrmy, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept istrijský pršut potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg vepřové kýty (nebo plece)
   • černý pepř
   • bobkový list
   • sůl
   • popel
Recept istrijský pršut připravíme takto:
Z kýty odřežeme vrchní sádlo, kýtu natřeme důkladně solí, přemažeme popelem ze spáleného dřeva nebo dřevěného uhlí a necháme v chladnu 2 až 3 dny. Pak vsuneme maso pod lis, stahneme a ponecháme tak 4 až 5 dní. Roztlučeme pepř a bobkový list, tím kýtu potřeme a zavěsíme ji k otevřenému ohništi tak, aby k ní kromě kouře měl také přístup v dostatečném množství vzduch a udíme (sušíme) asi 5 měsíců. Pak maso zavěsíme do sklepa nebo dobře větrané chladné spižírny. Podáváme nakrájené na co nejtenčí plátky s olivami, různými druhy sýrů a podobně.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Istrijský pršut nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Chléb s pršutem a mozzarellou   Jednohubky s pršutem, parmazánem a rukolou   Pršut s melounem  


istrijský pršut, recept, předkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!