Indické filéKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:   Na recept indické filé potřebujeme tyto suroviny: • 480 g rybího filé • 120 g cibule • 2 stroužek česneku • 40 g oleje • 2 lžíce nasekané petrželky • 240 g rajčat • 2 lžíce kari • 4 lžíce vody • 1 lžičky hořčice • 1 lžičky zázvoru • 1 lžičky muškátového květu • sůl Recept indické filé připravíme takto: Česnek utřeme se zázvorem, cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji dozlatova. Poté k ní přidáme utřený česnek a mícháme asi minutu. Potom vložíme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a za stálého míchání přidáme muškátový květ a petrželovou nať. Dochutíme solí. Do jiného kastrolu dáme filé, podlijeme ho vodou a dusíme na mírném ohni 10 minut. Pak jej obrátíme a opět 10 minut dusíme. Na talíři potřeme filé hořčičí, vše přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s vařenou rýží.
indické filé, recept, hlavní jídla |
|