Kuchařské recepty pro každý den

KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. dubna, neděle, svátek má: Alexandra


Sladký závin Šinga

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept sladký závin šinga potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg polohrubé mouky
   • 3 vejce
   • 0,5 l vlažného mléka
   • 250 g tuku na pečení
   • 1 kostka droždí
   • 10 lžic pískového cukru
   • citronová kůra
   • kakao
   • sůl
Recept sladký závin šinga připravíme takto:
Do vlažného mléka dáme kostku droždí se lžičkou mouky a cukru a necháme vzejít. Mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěnou Heru, cukr, špetku soli a nastrouhanou citrónovou kůru, přidáme vykynutý kvásek, vše řádně prohněteme a dáme vykynout na teplé místo. Z vykynutého těsta vyválíme 3 placky, které pomažeme tukem na pečení. Kakao smícháme s cukrem, pomažeme jím vyválené placky, smotáme do rolády, vložíme do olejem vymazaného pekáče a pečeme při 180°C asi 30 minut. Během pečení potíráme rozpuštěným tukem.





sladký závin šinga, recept, sladkosti


DISKUSE:
Kecygdpr31.01.2019 13:42
Při přípravě se nekrájí knedlíky - uvaří se noky z knedlíkového těsta, a NIC SE NEPEČE. Zájemcům doporučuji do guglu zadat hesla: Vladyka, uhlířina, skryje.
Je vyborna a rychlaEwa31.05.2015 17:09
nic proti Ladikovi, ale tento recept je chutny rychly a to potrebujeme v dnesni dobe. Nasypat zamichat vylit upeci a je hotovo. Mam vyzkouseno a je fatk moc dobra. Krasne dny
Tak to je recept jak od Vládi Hrušky ....Petr30.11.2014 10:28
Omlouvam se, ale takhle jestli si nekdo mysli, ze má vypadat pracovni postup (recept) tak to sorry, napsano z rychliku, bez jakychkoli udaju a autor to jiste nekde nastudoval a udelal výtah. Takhle bych treba mohl psat "recept" na vyrobu deti. Napred napustit, pak cekas 9 mesicu, potom si zena vetsinou lehne, zatlaci, dite se narodi a za chvili mu rostou zuby, některé už je i ve školce ;)))))))


©2019 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!