![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 05. prosince, čtvrtek, svátek má: Jitka ![]() • 400 g husích jater • 50 g uzené slaniny • 200 ml bílého vína • 250 ml mléka • 1 citrón • 500 ml aspiku • petrželka Recept husí játra v rosolu připravíme takto:
Husí játra vyčistíme, zbavíme krvavých žilek a na 2 až 3 hodiny namočíme do mléka. Nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme játra a pečeme. Občas podlijeme vínem. Po 20 minutách játra vyjmeme, osolíme a necháme vychladnout. Pak je nakrájame na plátky, vložíme do formy, zalijeme aspikem a necháme ztuhnout. Vychlazené pak nakrájíme, pokapeme šťávou z citrónu a ozdobíme plátky citrónu a petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Husí játra v rosolu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Domácí husí paštika Husí paštika Paštika z husích drůbků Paštika z husích jater Paštika z husích jater II Uherská paštika z husích jater husí játra v rosolu, recept, na chleba |
|