![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 3/4 kg zadního hovězího bez kosti • půl mrkve • půl petržele • kousek celeru • 1 menší cibule • sůl • náplň: 1 lžíce másla • 1 středně velká cibule • 3 lžíce strouhaného chleba • sůl • pepř • na jíšku: 1 lžíce másla • 2 lžíce hladké mouky Recept husarská pečeně připravíme takto:
Maso vložíme do osolené vařící vody, později přidáme zeleninu a vaříme do poloměkka. Příprava náplně: Na lžíci másla zpěníme cibuli jemně nakrájenou, přidáme strouhaný chléb, sůl a pepř. Přilijeme několik lžic vývaru a odstavíme s ohně. Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme přes vlákno na plátky, potřeme náplní a složíme do vymaštěné zapékací mísy hustě za sebou. Podlijeme trochou vývaru a dáme zapéci. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, povaříme a nalijeme na maso. Maso pečeme tak dlouho, až je měkké. V naší kuchařce bylo kromě receptu Husarská pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bavorská sekaná pečeně Bavorská vepřová pečeně Cikánská hovězí pečeně Cikánská pečeně s paprikovou náplní Debrecínská svíčková pečeně Divoká sekaná pečeně Dušená skopová pečeně Hovězí pečeně Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou Hovězí pečeně s hříbky Hovězí pečeně s kyselou omáčkou Hovězí pečeně se žampiony Hovězí svíčková pečeně v listovém těstě Husarská roláda Kyperská jehněčí pečeně Opilá veprová pečeně Plněná hovězí pečeně Pražská hovězí pečeně Rolovaná telecí pečeně Sekaná pečeně Sekaná pečeně plněná vejci Sekaná telecí pečeně Srnčí pečeně Svíčková pečeně s vínem Štěpánská hovězí pečeně Telecí pečeně na másle Telecí pečeně s bešamelovou omáčkou Telecí pečeně s ledvinkou v županu Uzená pečeně s hrachovou kaší Uzená pečeně s hrachovou kaší Velikonoční pečeně po švýcarsku Velikonoční pikantní pečeně Vepřová pečeně na kmíně husarská pečeně, recept, hlavní jídla |
|