KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. listopadu, pondělí, svátek má: Nikola


Husa po staročesku

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept husa po staročesku potřebujeme tyto suroviny:

   • husa (cca 3,5 kg)
   • hlávka zelí
   • 3 jablka
   • 500 g brambor
   • 1 cibule
   • 30 ml octa
   • 2 lžičky soli
   • 1 lžička kmínu
Recept husa po staročesku připravíme takto:
Očištěnou husu osolíme a necháme odležet. Pak ji okmínujeme, vložíme do pekáče (pokud je husa větší, lze ji předem naporcovat), podlijeme vodou a zvolna pečeme při 180°C. Během pečení propíchneme vidličkou, aby se sádlo vypeklo. Přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky. K téměř měkkému masu přidáme do pekáče na kolečka krájenou cibuli, nakrájené hlávkové zelí, zastříkneme octem a okmínujeme. Asi po 10 minutách pečení přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a také na kostky krájené brambory. Pečeme společně s husou do měkka ještě asi 15-20minut.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Husa po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bažant po staročesku   Čočka po staročesku   Dančí kýta po staročesku   Hodovnická husa   Husa s podpoušťkou   Husarská pečeně   Husarská roláda   Kachna po staročesku   Kapr po staročesku   Kotlety po staročesku   Kuřecí plátky po staročesku   Martinská husa na česneku   Nadívaná husa   Nadívaná husa po polsku   Pečená husa   Pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou   Pečené kuře po staročesku   Plněná husa II   Staročeská husa   Staročeská husa II   Staročeská husa na zázvoru   Staročeská husa s chlupatými knedlíky   Staročeská pečená husa na česneku   Svatomartinská husa s jablky   Svatováclavská husa pečená s jablky   Vepřové maso po staročesku  


husa po staročesku, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!