![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 16. ledna, sobota, svátek má: Ctirad ![]() • husa (cca 3,5 kg) • hlávka zelí • 3 jablka • 500 g brambor • 1 cibule • 30 ml octa • 2 lžičky soli • 1 lžička kmínu Recept husa po staročesku připravíme takto:
Očištěnou husu osolíme a necháme odležet. Pak ji okmínujeme, vložíme do pekáče (pokud je husa větší, lze ji předem naporcovat), podlijeme vodou a zvolna pečeme při 180°C. Během pečení propíchneme vidličkou, aby se sádlo vypeklo. Přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky. K téměř měkkému masu přidáme do pekáče na kolečka krájenou cibuli, nakrájené hlávkové zelí, zastříkneme octem a okmínujeme. Asi po 10 minutách pečení přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a také na kostky krájené brambory. Pečeme společně s husou do měkka ještě asi 15-20minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Husa po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bažant po staročesku Čočka po staročesku Dančí kýta po staročesku Hodovnická husa Husa s podpoušťkou Husarská pečeně Husarská roláda Kachna po staročesku Kapr po staročesku Kotlety po staročesku Kuřecí plátky po staročesku Martinská husa na česneku Nadívaná husa Nadívaná husa po polsku Pečená husa Pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou Pečené kuře po staročesku Plněná husa II Staročeská husa Staročeská husa II Staročeská husa na zázvoru Staročeská husa s chlupatými knedlíky Staročeská pečená husa na česneku Svatomartinská husa s jablky Svatováclavská husa pečená s jablky Vepřové maso po staročesku husa po staročesku, recept, hlavní jídla |
|