Kuchařské recepty pro každý den

KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. července, úterý, svátek má: Martina


Hruškový kompot

Kategorie: kompoty, marmelády

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hruškový kompot potřebujeme tyto suroviny:

   • hrušky
   • na každý 1 l vody: 300 g cukru + kyselina citrónová
Recept hruškový kompot připravíme takto:
Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jadřince, podle potřeby nakrájíme na menší kusy a ihned vložíme do porcelánové nádoby naplněné vodou okyselenou kyselinou citrónovou (zabráníme tak oxidaci a hnědnutí hrušek). Menší plody skládáme rovnou do sklenic, větší můžeme 10 minut předvařit v oslazené vodě s přídavkem kyseliny citrónové. Hrušky ve sklenicích zalijeme předem připraveným cukerným roztokem a sterilujeme cca 30 minut při teplotě 85-90°C.





hruškový kompot, recept, kompoty, marmelády


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!