KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. října, pátek, svátek má: Vendelín


Hovězí žebra po texasku

Kategorie: speciality, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí žebra po texasku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg hovězích žeber rozseknutých příčně napůl
   • 2 lžíce oleje
   • čtvrt hrnku mouky
   • 1 cibule
   • 1 lžička soli
   • čtvrt lžičky mletého pepře
   • čtvrt lžičky sušeného oregana
   • půl lžičky sušeného tymiánu
   • čtvrt šálku vařící vody
   • 1 šálek chilli omáčky
   • čtvrt šálku kyselých okurek nakrájených nadrobno
Recept hovězí žebra po texasku připravíme takto:
Z hovězích žeber okrájíme přebytečný lůj a tuk, opláchneme je a dobře osušíme. Ve velkém kastrole rozehřejeme olej na středně silném ohni, žebra z obou stran poprášíme moukou a opečeme je v oleji dohněda. Pak je vyndáme a položíme na prkénko. Odlijeme všechen tuk z kastrolu až na jednu lžíci. Vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme dočervena, přidáme sůl a ostatní koření, zalijeme vodou, zmírníme oheň a přidáme chilli omáčku, okurky a opečená žebra. Kastrol přikryjeme a necháme na mírném ohni 10 minut. Potom dáme žebra péct do horké trouby v uzavřeném kastrolu, až změknou (asi 1 hodinu). Hotová žebra ihned podáváme.





hovězí žebra po texasku, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!