Hovězí svíčková se zeleninou a bulguremKategorie: hlavní jídla, hovězí masoHodnocení receptu:   Na recept hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem potřebujeme tyto suroviny: • 100 g hovězí svíčkové • 40 g řapíkatého celeru • 40 g pekingského zelí • 40 g mrkve • 40 g jarní cibulky • 40 g brokolice • 1 kávová lžička olivového oleje • 2 kávové lžičky citronové šťávy • 150 g bulguru • sůl • pepř Recept hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem připravíme takto: Bulgur dáme do mísy, zalijeme takovým množstvím horké vody, aby byl zcela ponořen, přikryjeme a necháme jej máčet asi 15 až 20 minut, dokud nezměkne. Maso nakrájíme na malé nudličky a zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky. Maso osmahneme na oleji, pak přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a zakapeme štávou z citronu. Smažíme doměkka. Podáváme s teplým bulgurem.
hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem, recept, hlavní jídla |
|