KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. července, pondělí, svátek má: Kristýna


Hovězí svíčková pečeně v listovém těstě

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí svíčková pečeně v listovém těstě potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězí svíčkové
   • sádlo
   • máslo
   • petrželka
   • 1 cibule
   • 80 g čerstvé žampiony
   • 5 g kapary bez nálevu
   • citrónová kůra
   • 300 g listové těsto
   • 1 vejce
   • sůl
   • černý mletý pepř
Recept hovězí svíčková pečeně v listovém těstě připravíme takto:
Svíčkovou osolíme, opepříme, v horkém sádle prudce opečeme po všech stranách (celkem asi 10 minut) a necháme vychladnout. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme drobně krájenou cibuli, nasekané houby, zelenou petržel a kapary, trošku nastrouhané citrónové kůry a vše podusíme tak, aby vznikla hustá a jemná kořená směs. Z listového těsta vyválíme obdélník, střed potřeme připravenou kořenou směsí, volné okraje těsta potřeme vejcem a vychladlou opečenou svíčkovou zabalíme do těsta. Povrch zabalené svíčkové potřeme vejcem nebo bílkem. Svíčkovou pak přendáme na plech, vložíme do hodně horké trouby a pečeme asi 30 minut. Upečené maso musí být růžové a šťavnaté. Svíčkovou vyndáme z trouby, necháme krátce prochladnout, nakrájíme na plátky a upravíme na mísu. Připravenou šťávu podáme zvlášť v omáčníku.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí svíčková pečeně v listovém těstě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Bavorská sekaná pečeně   Bavorská vepřová pečeně   Boloňský hovězí hrnec   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Cikánská pečeně s paprikovou náplní   Česneková svíčková   Dalmátské dušené hovězí maso   Debrecínska svíčková   Debrecínská svíčková pečeně   Divoká sekaná pečeně   Domácí hovězí roštěná   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušená skopová pečeně   Dušená svíčková na smetaně   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hermelín v listovém těstě   Hortobadské hovězí plátky   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi   Hovězí guláš s houbami   Hovězí guláš s jablky   Hovězí jazyk na smetaně   Hovězí klopsy v rajské omáčce   Hovězí kostky s mrkví   Hovězí kotlíkový guláš   Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré   Hovězí křenová roláda   Hovězí květová špička   Hovězí kýta na okurkách   Hovězí maso dušené se zeleninou   Hovězí maso na cibulce s vejci   Hovězí maso na cibuli  


hovězí svíčková pečeně v listovém těstě, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!