KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. července, pondělí, svátek má: Kristýna


Hovězí plec na červeném víně

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí plec na červeném víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g loupané hovězí plece
   • 100 ml hovězího vývaru
   • 50 ml rostlinného oleje
   • 1 mrkev
   • 1 cibule
   • 300 g celeru
   • 8 žampionů krájených na osminky
   • 300 ml červeného vína
   • 2 lžíce rajského protlaku
   • 50 g másla krájenéhona kostičky
   • 1 lžíce sekané ploché petržele
Recept hovězí plec na červeném víně připravíme takto:
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené kusy masa a zprudka opečeme ze všech stran dohněda. Přidáme trochu oleje, vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Půlku schováme jako ozdobu. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, po částech do ní zašleháme chlazené máslo a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a jen mírně prohřejeme (už se nesmí vařit). Správně upravená hovězí plec musí být šťavnatá.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí plec na červeném víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Bedly na víně   Boloňský hovězí hrnec   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Čočka na víně   Dalmátské dušené hovězí maso   Domácí hovězí roštěná   Drůbeží játra na víně   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušená koroptev na víně   Dušená krůta na víně   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi   Hovězí guláš s houbami   Hovězí guláš s jablky   Hovězí jazyk na smetaně   Hovězí klopsy v rajské omáčce   Hovězí kostky s mrkví   Hovězí kotlíkový guláš   Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré   Hovězí křenová roláda   Hovězí květová špička   Hovězí kýta na okurkách   Hovězí maso dušené se zeleninou   Hovězí maso na cibulce s vejci   Hovězí maso na cibuli   Hovězí maso na majoránce   Hovězí maso na pepři   Hovězí maso na pepři II   Hovězí maso na pivě   Hovězí maso na rajčatech  


hovězí plec na červeném víně, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!