KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. března, pátek, svátek má: Gabriel


Hovězí pečeně s kyselou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí pečeně s kyselou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg hovězí pečeně
   • 2 cibule
   • kořenová zelenina (mrkev
   • petržel
   • celer)
   • 300 ml suchého červeného vína
   • 150 ml bílého vinného octa
   • 4 hřebíčky
   • 1 bobkový list
   • 1 lžička celého pepře
   • 1 lžička jalovce
   • 40 g másla
   • 250 ml vývaru
   • 70 g sušených meruněk
   • 70 g sušených švestek
   • 1-2 lžíce tmavé jíšky
   • cukr
   • sůl
   • pepř
Recept hovězí pečeně s kyselou omáčkou připravíme takto:
Maso omyjeme, osušíme, svážeme nití a dáme do kastrolu. Cibule oloupeme a zapíchneme do nich hřebíčky. Kořenovou zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Zeleninu s cibulí dáme do hrnce, přidáme 1,5 l vody, víno, ocet a koření, přivedeme k varu, necháme vychladnout a nalijeme na maso. Přikryjeme pokličkou a necháme v chladnu marinovat 3 dny za občasného obracení. Pak maso vyjmeme, osušíme a ze všech stran orestujeme na rozehřátém másle. Zalijeme vývarem a 2 hodiny dusíme. Pak maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme ho asi 10 minut odpočinout. Do výpeku scedíme asi 125 ml marinády, přidáme meruňky a švestky, osolíme, opepříme a osladíme, zahustíme jíškou a asi 5 minut povaříme. Pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a bramborovými knedlíky s chlebem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí pečeně s kyselou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Bavorská sekaná pečeně   Bavorská vepřová pečeně   Boloňský hovězí hrnec   Bramborové noky s omáčkou ze sýra   Brambory plněné mletým hovězím   Brambory s houbovou omáčkou   Brambory s ředkvičkovou omáčkou   Burgundské hovězí maso   Candát s cibulovou omáčkou   Candát s jemnou petrželkovou omáčkou   Celer s houbovou omáčkou   Cikánská hovězí pečeně   Cikánská pečeně s paprikovou náplní   Dalmátské dušené hovězí maso   Debrecínská svíčková pečeně   Divoká sekaná pečeně   Domácí hovězí roštěná   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby   Dušená skopová pečeně   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Dušené kuře s bílou omáčkou   Fazolky se smetanovou omáčkou   Fettucine s houbami a rajčatovou omáčkou   Fettucine s oříškovou omáčkou   Gnocchi s tvarohovou omáčkou   Grilovaný hovězí jazyk   Grilovaný kapr s jablečnou omáčkou   Guláš z hovězí oháňky   Halušky s rajčatovou omáčkou   Hortobadské hovězí plátky   Houbové palačinky se sýrovou omáčkou   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi   Hovězí guláš s houbami   Hovězí guláš s jablky  


hovězí pečeně s kyselou omáčkou, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!