KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. srpna, sobota, svátek má: Ludvík


Hovězí na víně s brusinkami

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí na víně s brusinkami potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězí kližky
   • 3 velké cibule
   • 4–5 lžic oleje
   • 300 ml červeného vína
   • 300 ml hovězího vývaru
   • 2 lžíce hladké mouky
   • sůl
   • pepř
   • 3 vrchovaté lžíce zavařených brusinek
Recept hovězí na víně s brusinkami připravíme takto:
Maso nakrájíme na drobnější kostky, poprášíme moukou a osolíme a opepříme. Ve velkém silnostěnném kastrolu (který lze dát do trouby), rozehřejeme část oleje, nasypeme do něj kousky masa tak, aby se vzájemně nepřekrývaly, a ze všech stran je opečeme do hněda. Pak maso vyndáme. Do kastrolu přilijeme zbytek oleje, nasypeme na plátky nakrájenou cibuli a osmahneme. Pak vrátíme zpět maso, přilijeme víno a vývar, promícháme, osolíme a opepříme, přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby (180-200°C). Po deseti minutách stáhneme teplotu o dvacet stupňů a maso zvolna dusíme do měkka (asi 1,5 hodiny). Podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vínem. Nakonec přidáme do omáčky brusinky, promícháme a krátce prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo knedlíky.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí na víně s brusinkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Bedly na víně   Boloňský hovězí hrnec   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Čočka na víně   Dalmátské dušené hovězí maso   Domácí hovězí roštěná   Drůbeží játra na víně   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušená koroptev na víně   Dušená krůta na víně   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi   Hovězí guláš s houbami   Hovězí guláš s jablky   Hovězí jazyk na smetaně   Hovězí klopsy v rajské omáčce   Hovězí kostky s mrkví   Hovězí kotlíkový guláš   Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré   Hovězí křenová roláda   Hovězí květová špička   Hovězí kýta na okurkách   Hovězí maso dušené se zeleninou   Hovězí maso na cibulce s vejci   Hovězí maso na cibuli   Hovězí maso na majoránce   Hovězí maso na pepři   Hovězí maso na pepři II   Hovězí maso na pivě   Hovězí maso na rajčatech  


hovězí na víně s brusinkami, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!