Recept
hovězí na slanině připravíme takto:
Maso protkneme polovinou dávky slaniny, osolíme opepříme a opečeme na části sádla. Oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli osmahneme na zbylém sádle dozlatova, mírně zalijeme vývarem, přidáme opečené maso a rozmačkané nové koření, přikryjeme a maso dusíme zvolna do měkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme teplou vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem, rozmícháme a řádně povaříme. Pak ji procedíme přes hustý cedník, dosolíme a přimícháme zbylou slaninu, nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou. Hovězí na slanině podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.