Dnes je 17. ledna, neděle, svátek má: Drahoslav
Hovězí na česneku a víněKategorie: hlavní jídla, hovězí masoHodnocení receptu:   Na recept hovězí na česneku a víně potřebujeme tyto suroviny: • 1/2 kilogramu libového hovězího • hlavička česneku • sklenka suchého červeného vína • lžíce citronové šťávy • tuk na smažení • mouka • sůl • pepř Recept hovězí na česneku a víně připravíme takto: Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, velmi jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a dáme na několik hodin do chladu. Pak maso obalíme v mouce a zprudka z obou stran osmažíme. Pak ho přendáme do hrnce, trošku polijeme vodou a osolíme. Na zbylém tuku osmahneme do zlatova na drobno nasekaný česnek, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Pak víno s česnekem nalijeme na plátky hovězího a dusíme pod pokličkou na malém plameni do měkka přibližně hodinu. Podle potřeby podlijeme vodou či trochou vína.
hovězí na česneku a víně, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!