KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 13. prosince, středa, svátek má: Lucie


Hovězí medailonky

Kategorie: minutky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí medailonky potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 hovězí plátky ze svíčkové
   • 4 plátky prorostlé slaniny
   • 1 menší pórek
   • 2 lžíce másla
   • olej na smažení
   • olivový olej na potření
   • francouzská hořčice
   • 10 koktejlových rajčátek
   • 1 větší mrkev
   • 8 šalotek
   • 2 menší cukety
   • na omáčku: 150 ml masového vývaru + 100 ml suchého bílého vína + 1 plechovka loupaných rajčat + 1 lžička kukuřičného škrobu
   • 1 lžíce sladkej sójové omáčky
   • sůl
   • pepř čtyř barev
Recept hovězí medailonky připravíme takto:
Každý plátek masa potřeme olivovým olejem, hořčicí, osolíme, opepříme, položíme na něj kousek pórku, zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do spirály svážeme potravinářskou nití. Smažíme na oleji z každé strany asi 5 minut, potom vyndáme a uchováme v teple. Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme šalotky, na kolečka nakrájenú cuketu, půlky rajčat a na plátky nakrájenou mrkev. Opepříme čerstvě mletým pepřem a smažíme asi 10 minut. Potom zeleninu vyndáme a necháme na sítku odkapat. Do výpeku z masa vlijeme vývar, sójovou omáčku, loupaná rajčata a přidáme kousek másla. Šťávu případně zahustíme škrobem rozmíchaným v 50 ml studené vody. Před koncem vaření přidáme víno a dobře promícháme. Podávame s bramborami, opečenou zeleninou a omáčkou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí medailonky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Hovězí medajlonky   Hovězí steak s cibulí   Hovězí Waldorf   Medailonky z vepřové panenky s vejci a sýrem   Přírodní hovězí roštěná  


hovězí medailonky, recept, minutky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!