Hovězí maso na žampionechKategorie: hlavní jídla, hovězí masoHodnocení receptu:   Na recept hovězí maso na žampionech potřebujeme tyto suroviny: • 500 g zadního hovězího masa • 250 g žampionů • půl balíčku zmrazené kořenové zeleniny • 1 velká cibule • 1 kelímek zakysané smetany • 2 lžíce másla • olej • 2 dcl bílého vína • sůl • pepř • 2 lžičky koření "divočina" • 2 lžíce hladké mouky • drcený kmín Recept hovězí maso na žampionech připravíme takto: Maso osolíme, okořeníme a opečeme i s cibulí na oleji. Pak přidáme zeleninu, podlijeme vroucí vodou a za občasného podlití vodou a přelévání výpekem dusíme v troubě. Ke konci pečení podlijeme vínem. Houby očistíme, nakrájíme, osmahneme na másle a mírně osolíme a okmínujeme. Měkké maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zapražíme, zalijeme vodou a smetanou, prošleháme a povaříme. Pak přidáme houby a dochutíme. Maso nakrájíme na plátky a v omáčce prohřejeme. Podáváme s houskovými knedlíky.
hovězí maso na žampionech, recept, hlavní jídla |
|