Hovězí maso na pepřiKategorie: hlavní jídla, hovězí masoHodnocení receptu:   Na recept hovězí maso na pepři potřebujeme tyto suroviny: • 800 g hovězí kýty • 750 g cibule • 4 sterilované okurky • 2 lžíce sádla • 2 hrnky hovězího vývaru • 1 lžička soli • 20 kuliček pepře • 4 hřebíčky • 2 bobkové listy • 2 lžíce hladké mouky • 1 lžička cukru • 2 lžičky citronové sťávy • petrželka Recept hovězí maso na pepři připravíme takto: Na rozehřátém sádle orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso. Přidáme pepř, hřebíček, bobkový list, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme 70 minut. Pak přidáme pokrájené okurky, cukr a citrónovou šťávu a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody.
hovězí maso na pepři, recept, hlavní jídla |
|