KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. dubna, čtvrtek, svátek má: Jaroslav


Hovězí klopsy v rajské omáčce

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí klopsy v rajské omáčce potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g mletého masa
   • 1 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 50 g sýra Niva
   • 4 plátky toastového chleba
   • sůl
   • pepř
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 3 lžíce oleje
   • na omáčku: 1 cibule + 2 karotky + čvrtka celeru + 3 lžíce rajčatového protlaku + 2 lžíce oleje + 1 lžíce másla + 1 lžíce hladké mouky + sůl + pepř + 1 lžíce cukru + špetka skořice
Recept hovězí klopsy v rajské omáčce připravíme takto:
Na dvou lžicích rozpáleného oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Toastový chléb zvlhčíme vodou, vymačkáme a přidáme k mletému masu. Přidáme také nastrouhanou nivu, mouku, sůl a pepř a promícháme. Ze směsi tvarujeme koule o průměru cca 2 cm, které potřeme olejem a pečeme 10 minut při 200°C. Omáčku připravíme tak, že rozehřejem olej s máslem a na něm osmahneme mahrubo nastrouhanou karotku a celer. Po pěti minutách přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme cukr a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat. Pak vmíchámne protlak, opražíme, zaprášíme hladkou moukou, důkladně promícháme, zalijeme litrem horké vody, osolíme, opepříme, přidáme skořici, prošleháme a přelijeme do čistého hrnce. Vložíme upečené klopsy a společně 5 minut podusíme.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí klopsy v rajské omáčce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Boloňský hovězí hrnec   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Candát v sojové omáčce   Cikánská hovězí pečeně   Dalmátské dušené hovězí maso   Domácí hovězí roštěná   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Fazole v bílé omáčce   Fazole v rajčatové omáčce   Filé v žampionové omáčce   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Houby s cibulí ve smetanové omáčce   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi   Hovězí guláš s houbami   Hovězí guláš s jablky   Hovězí jazyk na smetaně   Hovězí kostky s mrkví   Hovězí kotlíkový guláš   Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré   Hovězí křenová roláda   Hovězí květová špička   Hovězí kýta na okurkách   Hovězí maso dušené se zeleninou   Hovězí maso na cibulce s vejci   Hovězí maso na cibuli   Hovězí maso na majoránce   Hovězí maso na pepři   Hovězí maso na pepři II   Hovězí maso na pivě   Hovězí maso na rajčatech   Hovězí maso na zázvoru  


hovězí klopsy v rajské omáčce, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!