KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. srpna, úterý, svátek má: Bohuslav


Holub s hráškovým pyré

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept holub s hráškovým pyré potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 holubi
   • 4 plátky pancety (anglické slaniny)
   • 3 dcl portského vína
   • 100 g másla
   • 250 g loupaného hrášku
   • 100 g vlašského ořechu
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 1 vejce
   • 1 menší cibule
   • sůl
   • pepř
   • tymián
   • olej na smažení
Recept holub s hráškovým pyré připravíme takto:
Holuby vykostíme tak, že odřízneme prsíčka a stehýnka, z prsou stáhneme kůži, lehce osolíme a opepříme. U stehýnek vykostíme vrchní stehenní kost, okořeníme tymiánem a zabalíme do pancetty. Trup, křídla a odřezky schováme a můžeme použít třeba na vývar. Holubí prsíčka obalíme v hladké mouce, vejci a rozemletých ořeších. Hráškového pyré připravíme tak, že na polovině másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hrášek, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a vaříme 10 minut. Pak přidáme zbytek syrového másla a rozmixujeme na jemné pyré. Nyní už jen na pánvi rozpálíme olej a připravená holubí prsíčka i stehýnka osmažíme. Pak maso vyjmeme z pánve a uložíme do tepla na savý ubrousek. Do výpeku po mase přilijeme portské víno a za stálého míchání zredukujeme na polovinu, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme s čerstvým pečivem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Holub s hráškovým pyré nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Jehněčí na hráškovém pyré  


holub s hráškovým pyré, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!