|
|
|
Dnes je 26. dubna, čtvrtek, svátek má: Oto
Holandská omáčka IIKategorie: hlavní jídlaHodnocení receptu:   Na recept holandská omáčka potřebujeme tyto suroviny: • 4 žloutky • 125 ml vývaru • 10 g bramborové moučky • sůl • špetka tlučeného pepře • 100 g másla • 1 citrón Recept holandská omáčka připravíme takto: Do porcelánového hrnku dáme žloutky opatrně oddělené od bílků, osolíme a dobře rozšleháme. Přidáme k tomu čistý hovězí vývar, rozmícháme do toho bramborovou moučku a malinko opepříme. Hrnek s touto směsí dáme do kastrolu s vařící vodou, zahříváme a za stálého míchání přidáváme po kouscích čerstvé máslo. Zahříváním se omáčka napění a začne houstnout. Až je pěkně hustá, odtáhneme ji z plamene, přilijeme čistou šťávu z citrónu a mícháme, až omáčka vychladne.
holandská omáčka ii, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
©2018 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!