KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 18. listopadu, sobota, svátek má: Romana


Hanácká kapustnica

Kategorie: polévky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hanácká kapustnica potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g kysaného zelí
   • 150 g moravské klobásy
   • 20 g sušených hub
   • 100 g sušených švestek bez pecek
   • 1 dl mléka
   • 1 dl sladké smetany
   • 1 velká cibule
   • 20 g hladké mouky
   • 20 g tuku
   • sladká mletá paprika
   • 1 bobkový list
Recept hanácká kapustnica připravíme takto:
Nakrájené kyselé zelí zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme do poloměkka. Sušené houby a švestky uvaříme každé zvlášť v co nejmenším množství vody do měkka. Měkké houby a švestky i s vodou, v níž se vařili, přidáme k zelí. Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme mletou papriku a mouku rozmíchanou v mléce a povaříme do měkka. Nakonec přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásu a smetanu, podle chuti osolíme a necháme krátce přejít varem.





hanácká kapustnica, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!