KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 18. října, středa, svátek má: Lukáš


Gurmánský řízeček

Kategorie: minutky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept gurmánský řízeček potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 menší vepřové řízky bez kosti na tenko naklepané
   • 4 menší tenké plátky vepřových nebo jiných jater
   • sůl a pepř
   • 4 utřené stroužky česneku smíchané s trochou oleje na kašičku
   • strouhanka podle potřeby
   • 1 syrové vejce na obalení
   • trocha posekané petrželky
   • 1 malá cibule na jemno posekaná
   • pikantní hořčice
   • 4 vejce na volská oka
   • trocha kečupu
   • 4 snítky petrželky na ozdobu
Recept gurmánský řízeček připravíme takto:
Plátky masa a jater opepříme a potřeme kašičkou z česneku a oleje. Můžeme nechat chvíli uležet, ale nemusíme. Připravené maso obalíme ve strouhance a potom v trochu našlehaném vejci se solí a posekanou petrželkou. Řízečky osmažíme po obou stranách na oleji. Mezi tím na jiné pánvi usmažíme volská oka. Osolíme je. Usmažené řízečky poskládáme na talíře - jeden vepřový a navrch jeden játrový, potřeme je hořčicí, posypeme cibulkou a potom na ně položíme volské oko. Na to doprostřed uděláme velkou tečku z kečupu a vše ozdobíme snítkou petrželky. Přidáme oblohu, brambory a podáváme.





gurmánský řízeček, recept, minutky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!