KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. února, pondělí, svátek má: Oldřich


Guláš z hovězí oháňky

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept guláš z hovězí oháňky potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 hovězí oháňky (cca 1,5 kg)
   • 4 lžíce zralých rajčat
   • 750 g mrkve
   • 1 kg cibule
   • 4 stroužky česneku
   • 1 kg brambor
   • 0,5 l bílého vína
   • olej
   • šafrán
   • sůl
   • pepř
Recept guláš z hovězí oháňky připravíme takto:
Oháňky očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Cibuli oloupeme, nakrájíme, osmahneme v hojném množství oleje, scedíme a přidáme k oháňce. Přidáme také nadrobno nakrájený česnek, oloupaná а nakrájená rajčata, očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev, pepř a trochu soli а osmahneme (asi 15 minut). Potom přidáme víno, přikryjeme a pomalu na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké. Po uvaření necháme alespoň 2 hodiny odstát (nejlépe do druhého dne). Guláš z hovězí oháňky podáváme se smaženými brambory.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Guláš z hovězí oháňky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Americký guláš   Arabská hovězí játra   Bačovský guláš z beraního masa   Barevný guláš   Barevný vepřový guláš   Beraní guláš   Beraní pikantní guláš s fazolemi   Boloňský hovězí hrnec   Bramborový guláš   Bramborový guláš II   Bramborový guláš s cuketou   Bramborový guláš s klobásou   Bramborový guláš s medvědím česnekem   Bramborový guláš s mletým masem   Bramborový guláš s uzeninou   Bramborový guláš se slaninou   Bramborový guláš se zeleninou   Bramborový smetanový guláš   Brambory plněné mletým hovězím   Bůčkový guláš   Budějovický guláš   Bulharský guláš   Burgundské hovězí maso   Burgundský guláš   Buřt guláš s jidášovým uchem   Buřtguláš   Cibulkový guláš   Cikánská hovězí pečeně   Cikánský guláš   Cizrnový guláš   Černý houbový guláš   Ďábelský guláš   Dalmátské dušené hovězí maso   Dančí guláš   Debrecínský guláš s rajčaty   Domácí guláš   Domácí hovězí roštěná   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Farmářský guláš   Fazolový guláš   Fazolový guláš s masem   Fazolový guláš s uzeninou a slaninou   Fazolový guláš Santa Fe  


guláš z hovězí oháňky, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Vylepšení vepřového nebo hovězího gulášePavel Vlk25.06.2015 15:52
Pro doplnění receptů na guláše doporučuji zkusit přidat před zahuštěním gulášů polévkovou lžíci plnotučné hořčice. Zvýrazní se chuť a pikantnost.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!