KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 18. ledna, středa, svátek má: Vladislav


Grilované chobotnice

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept grilované chobotnice potřebujeme tyto suroviny:

   • 18 malých chobotnic
   • 2 lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citronu
   • 1/4 hrnku citronové šťávy
   • 1/4 hrnku olivového oleje
   • 2 prolisované stroužky česneku
   • 1/4 hrnku nakrájené petrželky
   • 1 lžíce mleté sladké papriky
   • sůl
Recept grilované chobotnice připravíme takto:
K očištění chobotnic potřebujeme malý ostrý nůž, kterým odstraníme vnitřnosti buď jednoduše tak, že celou hlavu odřízneme, nebo ji pouze rozřízneme a vnitřnosti vyjmeme. Odstraníme zobcovité čelisti a oči a chobotnice pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou. Chobotnice rozkrojíme na 2 nebo 3 kousky a odložíme. V míse smícháme citronovou kůru a šťávu, olivový olej, česnek, petrželku a papriku, podle chuti osolíme. Přidáme kousky chobotnice, zakryjeme fólií a necháme 1-2 hodiny marinovat. Mřížku grilu lehce potřeme olejem, rovnoměrně na ni rozložíme kousky chobotnic a grilujeme při střední teplotě 3 minuty po každé straně, poléváme marinádou. Podáváme teplé nebo studené.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Grilované chobotnice nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Grilované sýrové toasty   Párky grilované se sýrem  


grilované chobotnice, recept, předkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!