KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. června, sobota, svátek má: Jan


Gratinovaný květák

Kategorie: speciality, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept gratinovaný květák potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 květák
   • 100 g anglické slaniny
   • 400 g brambor
   • 150 g taveného sýra se žampióny
   • 100 g mražené kukuřice
   • 1 lžička škrobu
   • 4 lžíce oleje
   • bylinková sůl
   • muškátový květ
Recept gratinovaný květák připravíme takto:
Květák očistíme a krátce povaříme, pak vyndáme a necháme vcelku. Brambory nakrájíme se šlupkou na plátky a opečeme na tuku v pekáči, potom přidáme květák, osolíme a podusíme 5 minut pod pokličkou. Mezitím připravíme omáčku na přelití ze dvou decilitrů vody se škrobem, za stálého míchání uvedeme do varu, rozšleháme v tom tavený sýr a dochutíme muškátovým květem. Ke květáku nasypeme kukuřici, prohřejeme, polijeme omáčkou, doplníme slaninou a vše prudce grilujeme nebo gratinujeme asi 10 minut v předehřáté troubě bez pokličky, až se vytvoří zlaté křupavé okraje.





gratinovaný květák, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!