KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. listopadu, pondělí, svátek má: Nikola


Galantina z kachny

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept galantina z kachny potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 mladá kachna
   • 10 g kořeněné soli (paštikové koření)
   • 3 l vývaru z kostí kachny (nebo hovězího vývaru)
   • 50 g másla na pečení
   • na náplň: 350 g libového vepřového masa + 300 g telecího masa z plecka + 150 g syrového vepřového hřbetního sádla + 2 housky + 0,25 l mléka + 3 žloutky + 1 lžíce koňaku + 10 g kořeněné soli + 80 g slaniny + 80 g vařeného uzeného hovězího jazyka + 80 g šunky + kachní játra + 1 lanýž + cibule
Recept galantina z kachny připravíme takto:
Náplň připravíme následovně: vepřové a telecí maso a 150 g slaniny nejméně dvakrát jemně umeleme. Nastrouhané housky namočené v mléku vymačkáme, přidáme k umletému masu a opět jemně pomeleme. Směs musí být velmi jemná. Pak přidáme žloutky, koňak, kořeněnou sůl, 100 g slaniny, jazyk, játra, šunku, lanýže nakrájíme na větší kostky, zamícháme a uložíme v chladu. Kachnu vykostíme a rozevřenou položíme na ubrousek (kůží dolů). Protože maso je na kůži rozloženo nerovnoměrně, skrojíme částečně maso z prsíček a položíme na místa, kde je plát tvořen pouze kůží. Plát masa posolíme kořeněnou solí a poklademe připravenou směsí. Naplněnou kachnu sešijeme režnou nití tak, aby galantina měla pěkný souměrný, válcovitý tvar. Takto upravenou galantinu zavineme do ubrousku, ovineme spirálovitě motouzem a na obou koncích pevně svážeme, aby si zachovala svůj tvar, vložíme do vroucího vývaru dobře osoleného a okořeněného a pomalým, téměř neznatelným varem vaříme asi 2 hodiny. Potom galantinu z vývaru vyjmeme a vybalíme z ubrousku. Na pekáči rozpustíme máslo, osmahnemena něm drobně nakrájenou cibuli, vložíme galantinu a v horké troubě pečeme zvolna ze všech stran do červena asi 45 minut. Při pečení poléváme občas vypečenou šťávou, je-li potřeba, také vývarem. Hotovou galantinu nakrájíme na 3/4 cm plátky, rozložíme vějířovitě na nahřátou mísu a polijeme vlastní šťávou. Doplníme okurkami dušenými na slanině nebo zeleným hráškem. Vypečenou šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.





galantina z kachny, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!