![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 19. ledna, úterý, svátek má: Doubravka ![]() • 9 vajec • 1 malá cibule • 5 kousků kopru • půlka jablka • 50 g sterilovaných okurek • 75 g jogurtového dresinku • 150 g bílého jogurtu • 1-2 lžíce nálevu z okurek • sůl • mletý bílý pepř • olej • 30 g hladké mouky • 50 g strouhanky Recept fritovaná vejce připravíme takto:
8 vajec uvaříme natvrdo a oloupeme. Kopr omyjeme a 2 natě odložíme na ozdobení. Jogurtový dresink promícháme s jogurtem, podle chuti přidáme nálev z okurek, osolíme, opepříme a promícháme. Pak přidáme cibuli, kopr, jablko a okurky (vše nakrájené na drobno). Olej ve fritéze rozehřejeme na 180 °C. Zbylé jedno vejce rozšleháme se solí a pepřem. Vařená vajíčka obalíme postupně v mouce, vejci a strouhance a smažíme 1-2 minuty dozlatova. Porce přelijeme jogurtovou omáčkou a ozdobíme koprem. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Fritovaná vejce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bylinková vejce Ďábelská vejce s houbami Dušené lišky se sázeným vejcem Kaviárová vejce v šunce Kořeněná vejce Lososové závitky s plněným vejcem Míchaná vejce s uzeninou Míchaná vejce se slaninou Míchaná vejce se strouhaným sýrem Ohnivá vejce Papriková vejce Plněná vejce na topinkách Ruská vejce s husími játry a majonézou Ruské vejce Ruské vejce II Ruské vejce s vlašským salátem Sardinkové vejce Smažená vejce se strouhankou Švédská vejce Švédská vejce Topinka plněná vejcem Vejce na tvrdo Vejce plněná houbami Vejce plněná kaviárem Vejce plněná romadúrovou pěnou Vejce plněná sýrem Vejce Rossini Vejce s bylinkovou omáčkou Vejce s lososovou náplní Vejce s tuňákovou pěnou Vejce s uzenáčem Vejce v košili Vejce v želatině Zapečená vejce se slaninou a rajčaty Zapečená vejce se šunkou a sýrem Ztracená česneková vejce fritovaná vejce, recept, předkrmy |
|