![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 16. ledna, sobota, svátek má: Ctirad ![]() • 1 sklenice chřestu • 1 smetana ke šlehání (na vaření) • 1 žloutek • 4 plátky šunky • tvrdý sýr • kousek másla • sůl Recept francouzský chřest připravíme takto:
Chřest scedime a rovnoměrně rozdělíme na pět dílů. Každý díl zabalíme do plátku šunky, položíme vedle sebe do máslem vymazané zapékací mísy, zalijeme ve smetaně rozšlehanými žloutky s troškou soli a necháme v troubě zapéct, než smetana nebude téct, když se mísa nakloní. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme. Podáváme samotné jako předkrm nebo s chlebem jako lehkou večeři. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzský chřest nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Chřest s česnekem a kapary Chřest zapečený se šunkou a mozzarellou Chřestová omeleta se žampiony Chřestové rolky s lučinou Raci vaření s chřestem francouzský chřest, recept, předkrmy |
|