KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. srpna, čtvrtek, svátek má: Petra


Francouzský biftek

Kategorie: minutky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept francouzský biftek potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 špalíky hovězí svíčkové (po asi 200 g)
   • 1 lžíce celého černého pepře
   • 1 lžíce celého bílého pepře
   • 4 kuličky nového koření
   • 2 lžíce oleje
   • sůl
   • 4 cl koňaku
   • 20 g másla
   • 250 ml smetany na šlehání
Recept francouzský biftek připravíme takto:
Oba druhy pepře a nové koření nahrubo roztlučeme, obalíme v něm maso a to osmažíme na rozpáleném oleji minutu z každé strany. Pak snížíme teplotu a dopekáme 2-4 minuty podle požadovaného stupně propečení. Hotové maso vyndáme a osolíme. Výpek rozředíme koňakem, přidáme máslo, smetanu a promcíháme. Po zhustnutí osolíme. Při podávání bifteky polijeme omáčkou a podávame se bramborovými kroketami.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzský biftek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Biftek   Biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy   Biftek po židovsku   Biftek s hermelínem   Bifteky s vejcem   Pepřový biftek   Pravé holandské bifteky   Tropické bifteky  


francouzský biftek, recept, minutky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!