![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 18. ledna, pondělí, svátek má: Vladislav ![]() • 500 g kachních jater • 750 g vepřového boku • 4 lžíce koňaku • pepř • sůl • muškátový oříšek • 50 g slaniny Recept francouzská paštika z kachních jater připravíme takto:
Nejdříve nakrájíme asi 150 g jater na půlcentimetrové plátky a dáme je stranou. Ostatní játra umeleme s vepřovým bokem, osolíme, opepříme, strouhneme trochu muškátového oříšku a přilijeme koňak. Vše dobře promícháme. Kameninovou, litinovou misku nebo mísu z žáruvzdorného skla vyložíme plátky slaniny, na které rozetřeme půlku masové směsi. Poklademe plátky jater a znovu vrstvíme mleté maso. Nahoře ozdobíme plátky slaniny. Zvolna pečeme v troubě, přikryté pokličkou nebo alobalem, asi dvě hodiny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzská paštika z kachních jater nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Babiččina játrová paštika Bůčková paštika Cikánská paštika Čočková paštika Domácí husí paštika Falešná paštika Fazolová paštika Houbová paštika Husí paštika Játrová paštika Kuřecí paštika Litevská paštika Lovecká paštika Masová paštika Paštika z divočáka Paštika z divočiny Paštika z drůbežích jater Paštika z hub Paštika z husích drůbků Paštika z husích jater Paštika z husích jater II Paštika z kachních jater Paštika z králíka s koňakem Paštika z kuřecích jater Paštika z kuřecích jater Paštika z listového těsta Paštika z rybího filé Paštika z vepřových jater Pomazánka z tresčích jater Rybí paštika Selská játrová paštika Selská paštika Srnčí paštika Staročeská paštika s játry Špekáčková paštika Uherská paštika z husích jater Vaječná paštika Vánoční drůbeží paštika Velikonoční vaječná paštika Vepřová paštika Vepřová paštika II Zámecká paštika Zeleninová paštika Zvěřinová paštika Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy francouzská paštika z kachních jater, recept, na chleba |
|