KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. listopadu, neděle, svátek má: Alžběta


Francouzská cibulačka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept francouzská cibulačka potřebujeme tyto suroviny:

   • 900 g cibule
   • 7 lžic olivového oleje
   • 2 stroužky česneku
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 2,3 l drůbežího vývaru
   • 200 ml červeného vína
   • 1,5 lžičky soli
   • čerstvě mletý černý pepř
   • 16 tlustých krajíčků bagety
   • 60 g strouhaného gruyèru
Recept francouzská cibulačka připravíme takto:
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s utřeným česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20 minut opatrně dusíme plátky cibule do zlatova. Troubu předehřejeme na 200°C. Do cibule zamícháme mouku, přidáme vývar, víno, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem 15 minut. Mezitím potřeme plátky bagety po obou stranách směsí česneku a oleje, narovnáme na plech a pečeme asi 10 minut do křupava. Do každého talíře vložíme dva krajíčky bagety, přelijeme polévkou, posypeme gruyèrem a podáváme se zbylou opečenou bagetou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzská cibulačka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Babiččina cibulačka   Cibulačka s černým pivem   Cibulačka s kuřecím masem   Cibulačka s toasty   Cibulačka s uzeným masem   Cibulačka se smetanou   Černá cibulačka   Francouzská bramboračka   Francouzská houbová polévka   Francouzská hovězí polévka   Francouzská hrášková polévka   Francouzská kuřecí polévka   Francouzská pstruhová polévka   Francouzská zeleninová polévka   Francouzská zeleninová polévka s kuřecím masem   Francouzská zelňačka   Krémová cibulačka s kozím sýrem   Krkonošská cibulačka   Krkonošská cibulačka s hovězím masem   Loštická cibulačka   Masopustní cibulačka   Rakouská cibulačka   Smetanová cibulačka   Starofrancouzská pstruží polévka   Švýcarská cibulačka   Venkovská cibulačka   Zapékaná cibulačka s bílým chlebem  


francouzská cibulačka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!