KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. srpna, čtvrtek, svátek má: Bartoloměj


Focaccini

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept focaccini potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hladké mouky
   • 300 ml vody
   • 17 ml olivového oleje
   • 2 lžičky soli
   • 25 g droždí
   • 100 g sušené cibule
   • provensálské bylinky
Recept focaccini připravíme takto:
Do mísy dáme mouku a sůl, promícháme, přidáme vlažnou vodu, olivový olej a rozdrobené droždí, vymícháme těsto do hladka, přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 45 minut. Pak těsto rozdělíme na 10 stejných dílů, ze kterých vytvarujeme placky o průměru cca 15 cm, přikryjeme a znovu necháme vykynout. Až placky zdvojnásobí svůj objem (po 45-60 minutách), prstem vytvoříme v každé placce důlek, vložíme sušenou cibuli, posypeme provensálskými bylinkami a v předehřáté troubě upečeme (20 minut při 230°C).





focaccini, recept, předkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!